Vindjeklant

Gastblog wendy de haan

Opbouwen van Zakelijk Zelfvertrouwen

Je hebt de sprong gewaagd. Jouw eigen onderneming kan van start. Je hebt je bedrijfsplan uitgewerkt, bent geregistreerd bij de KvK, hebt een prachtig logo en een schitterende website. Zelfs je marketing-, content- en strategieplannen liggen klaar. Het werken aan je bedrijf is voltooid.

Maar toch voel je je geremd. Twijfels spoken door je hoofd: Heb ik wel voldoende kennis? Waar zal ik mijn klanten vinden? Is mijn product of dienst wel van voldoende kwaliteit?

Je blijft maar cirkelen in je gedachten…

Uit onderzoek van de Kamer van Koophandel onder 105.000 startende ondernemers, waar ze behoefte aan hadden bij het opstarten van hun bedrijf, bleek dat 60% behoefte had aan meer zakelijk zelfvertrouwen.

Wendy de Haan- zakelijk zelfvertrouwen

Het is helemaal niet gek om af en toe te twijfelen aan jezelf, vooral als je net begint als ondernemer. Zelfs ervaren ondernemers ervaren momenten van onzekerheid. Het is belangrijk om deze gevoelens serieus te nemen, maar tegelijkertijd ook te begrijpen waar ze vandaan komen.

Zelfvertrouwen is iets wat niet vaststaat. Het is iets wat je kunt leren en versterken door de juiste acties!

stap voor stap naar succes

Hier zijn een paar strategieën die je kunnen helpen om dat gebrek aan zakelijk zelfvertrouwen te overwinnen:

  • Stel realistische doelen: Het stellen van haalbare doelen kan je helpen om een gevoel van controle en vooruitgang te ervaren. Verdeel je grote doelen in kleinere, behapbare taken en vier elke mijlpaal die je bereikt. Dit zal niet alleen je zelfvertrouwen versterken, maar ook je motivatie stimuleren.
  • Wees niet bang voor falen: Fouten maken is onvermijdelijk, vooral als beginnende ondernemer. In plaats van falen te zien als een teken van zwakte, beschouw het als een kans om te leren en te groeien. Wees niet bang om risico’s te nemen en wees veerkrachtig in het omgaan met tegenslagen.
  • Omring jezelf met ondersteuning: Zoek naar mentors en mede-ondernemers die je kunnen aanmoedigen en begeleiden tijdens je reis. Het hebben van een zakelijk netwerk kan enorm helpen bij het opbouwen van zelfvertrouwen en het overwinnen van twijfels.
  • Werk aan de ondernemer achter de onderneming: Ga onder begeleiding van een coach op zoek naar jouw onbewuste drijfveren, want zeker 95% van jouw gedrag is onbewust. Leer je patronen en valkuilen kennen, dan snap je ook beter waar je onzekerheid vandaan komt. Dit maakt dat je stappen durft te zetten en daarmee zakelijk zelfvertrouwen creëert. Tevens life changing!
  • Ga ondernemen door te denken vanuit jouw klant: Ga met de juiste coach op ‘de stoel van jouw klant’ zitten. Klanten vormen het fundament van je onderneming en het vinden van de juiste klanten is belangrijk voor je groei. Weet jij straks waarom de klant bij jou moet kopen, wat jou onderscheidt ten aanzien van de rest, dan geeft je dat een enorme boost aan zelfvertrouwen!


Blijf geloven in en kijken naar jezelf, streef naar groei en vooruitgang, dan kom je daar waar je wilt komen.

Veel succes!

Copyright © 2023 Vindjeklant | Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Website door WebKeizerin | Alle rechten voorbehouden.

Chat openen
Wat is je vraag?
Vindjeklant
Stel je vraag en je krijgt zo snel mogelijk een reactie terug van Adinda van Vindjeklant.