Vindjeklant

De handdruk

Als je iemand de hand schudt, dan maak je letterlijk contact met elkaar. De handdruk zegt al veel over de persoon die je voor je hebt. Je ‘voelt’ direct of je een klik hebt of niet. Door de handdruk weet je of je gesprekspartner dominant is, neutraal of juist onzeker.

Je kunt op veel verschillende manieren een hand krijgen: Stevig of voorzichtig; met een extra klapje boven op je hand of op je bovenarm; een halve handdruk of een te volle; te lang of te kort; of je hand wordt gedraaid, waardoor de ander laat zien dat hij/zij jou wel de baas is.

Kortom: allerlei soorten handdrukken die veel zeggen over je gesprekspartner.

De gunfactor beïnvloeden door een handdruk

Door bewust de juiste handdruk te geven kun jij zorgen dat iemand zich direct prettig bij je voelt. Je kunt jouw gunfactor zelfs beïnvloeden door het geven van een ‘juiste’ handdruk. Hoe doe je dat dan?

Geef bewust een hand!

Vaak steken we onze hand onbewust uit en geven mensen een handdruk die wel altijd geven. Hierbij letten we niet op signalen want alles gaat onbewust.

Geef een handdruk zoals je deze krijgt

Als je iemand een handdruk geeft zoals hij/zij deze aan jou geeft, dan voelt dit heel prettig voor je gesprekspartner. Dit doe je door bewust een hand te geven en als de handen in elkaar gaan een miniseconde te wachten hoe je gesprekspartner jou een hand geeft.

Zorg voor een armlengte afstand

Dit is de juiste afstand waarbij iedereen zich prettig voelt. Als je een hand geeft en je staat te ver weg, dan werkt het niet en te dichtbij (in iemands ruimte) dat werkt helemaal averechts.

Maak oogcontact

Om echt contact te maken heb je naast een goede handdruk, ook oogcontact en het liefst een glimlach, want dat zie je in de ogen.

Wees jezelf

Natuurlijk kun je niet exact dezelfde handdruk geven als de ander! Op het moment dat je bewust een handdruk geeft, verandert er al iets in het contact met de ander.

Copyright © 2023 Vindjeklant | Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Website door WebKeizerin | Alle rechten voorbehouden.

Chat openen
Wat is je vraag?
Vindjeklant
Stel je vraag en je krijgt zo snel mogelijk een reactie terug van Adinda van Vindjeklant.