Ineens was daar het besef… het is voorbij! Een golf van emoties gaat door me heen. Ik voel me teleurgesteld en verdrietig. Zelfs een beetje boos: ‘Waarom lukt mij dit niet?’ Er gaat van alles door me heen. Mijn verstand zegt dat het een juiste beslissing is, maar mijn gevoel vind dat ik heb gefaald.

Vorige week maandag hebben we (compagnon en ik) besloten om te stoppen met ZZP plaza. Achter de schermen hebben we meer dan een half jaar keihard gewerkt om het platform van de grond te krijgen. Alle tijd die ik had heb ik besteed aan dit nieuwe bedrijf en  nu moet ik concluderen dat het niet gaat lukken!
Wat een shitgevoel!

De reden om te stoppen met ZZP plaza is dat er te weinig draagvlak is van de ZZP’ers. Te weinig profielen op de site. Dit komt door allerlei factoren: de website kan gebruiksvriendelijker, de social media strategie moet nog worden uitgerold maar ook tijd en prioriteit van de ZZP’ers. Neem daarbij de landelijke campagne van de Kvk Connectapp en het plaatje is compleet.
Het is verstandig om nu de stekker eruit te trekken.

Helaas hoort ook dit bij ondernemerschap. Ik heb me met hart en ziel ingezet, maar het is niet gelukt. Ik was twee dagen best wel even ‘van de leg’ kan ik je vertellen.

Gelukkig zie ik het ook van de positieve kant. Ik heb heel veel geleerd afgelopen half jaar. De belangrijkste les is: Blijf bij jezelf. Ik werd zo ongelukkig van de hele dag met de site bezig zijn. Inmiddels weet ik bijna alles van WordPress maar dat wil ik helemaal niet. Ik wil mensen spreken, mensen coachen en trainen… daar word ik blij van.

Dus deze dure wijze les neem ik weer mee in mijn reis als ondernemer.  Ik ga me weer volledig focussen op Vindjeklant en doen waar ik echt blij van word.