Vindjeklant

Ondernemerscoach of businesscoach?

Wat is het verschil tussen een ondernemerscoach en een businesscoach?

Eigenlijk zeggen de woorden het al. Een ondernemerscoach coacht de ondernemer en een businesscoach coacht de onderneming. Wat maakt nu het verschil?

Een businesscoach houdt zich bezig met bedrijfsgroei. Vaak heeft het te maken met cijfers en bedrijfsmatige processen. Een businesscoach kijkt met je mee hoe je je onderneming kunt laten groeien in omzet en personeel. Onderwerpen als leiderschap en bedrijfsvoering komen aan de orde.

Een ondernemerscoach is er in eerste instantie voor de ondernemer om de volgende stap te gaan zetten richting groei van de onderneming. Er wordt gekeken naar zowel persoonlijke- als zakelijke belemmeringen die door de ondernemer worden ervaren. Het ondernemerschap wordt bevorderd middels motivatie, praktische ondersteuning en netwerk.

Hoe dan ook, zowel de ondernemerscoach als de businesscoach helpen om de onderneming te laten groeien.

Maar is op dit moment een wildgroei aan mensen die zichzelf ondernemerscoach of businesscoach noemen. Op zich niks mis mee, als iedereen ook echt de ondernemer en zijn onderneming zou helpen.

Wat je op dit moment veel ziet zijn de high-end businesscoaches, die zich vooral richten op de zelfstandige (vaak startende) ondernemers. Er wordt beloofd dat je na het volgen van het programma minimaal 10K per maand gaat verdienen. Het aanbod is een online programma wat voor veel geld wordt verkocht. Als je deze high-end businesscoaches met elkaar vergelijkt, zie je overal dezelfde opbouw. Ze gebruiken fantastische woorden (liefst alles in het Engels) en hebben een waslijst van mensen die hun programma hebben gevolgd. Maar wat blijkt…. Veel ondernemers steken daar geld in en komen van de koude kermis thuis omdat het programma voor hun bedrijf niet werkt.

En dat komt omdat alles hetzelfde is: Eenheidsworst!

Als zo’n programma zo succesvol zou zijn, dan was heel ondernemend Nederland succesvol. We doen dan alles op dezelfde manier en niemand zou meer opvallen.

Ik geloof er niet in!

Ik geloof dat je moet doen wat bij jou past en wat bij je klanten past. En dit is niet voor iedereen hetzelfde. Gelukkig maar!
Om deze reden ben ik ook trots op de naam ondernemerscoach! Uiteraard ben ik ook een businesscoach die ook kijkt naar de mens achter de onderneming.

Copyright © 2023 Vindjeklant | Privacybeleid | Algemene Voorwaarden | Website door WebKeizerin | Alle rechten voorbehouden.

Chat openen
Wat is je vraag?
Vindjeklant
Stel je vraag en je krijgt zo snel mogelijk een reactie terug van Adinda van Vindjeklant.