Wat onzeker komt ze aanlopen over het groene grasveld. Ze kijkt naar het vlot en het water is als een spiegel. Aan de ene kant heeft ze er heel veel zin in en aan de andere kant vindt ze het ook heel spannend. Vandaag krijgt ze haar eerste roeiles. In de blauwe loodsen ziet ze een diversiteit aan boten liggen. Maar wat zijn die boten lang en smal, als dat maar goed gaat…

Er worden ergometers naar buiten gereden en de roeislag wordt stap voor stap uitgelegd. Als ze zelf plaats neemt op het apparaat, merkt ze dat het toch iets anders gaat dan ze op de sportschool gewend is. Dat valt toch wel een beetje tegen. Maar na enkele keren oefenen voelt ze hoe de roeibeweging moet zijn.

Dan is het tijd om het materiaal naar buiten te brengen. Met z’n allen brengen ze de riemen en boten naar het water. Ze voelt nu toch de spanning wat oplopen. Die boot ziet er wel onstabiel uit.

Langzaam wordt er voorgedaan hoe je in een roeiboot stapt. Dan is het haar beurt. De boot wordt goed vastgehouden door de instructeur en voordat ze het goed en wel beseft, zit ze in de boot.
Samen met de instructeur neemt ze nogmaals de roeislag door. Ze mag nog even oefenen terwijl de boot wordt vastgehouden. Voorzichtig maakt ze haar eerste slag. Het valt eigenlijk best wel mee.

Na een paar keer oefenen is ze er helemaal klaar voor. Ze wil nu zelfstandig het water op. Voorzichtig wordt haar boot afgeduwd zodat beide riemen op het water liggen. En daar zit ze: in een roeiboot op het water. Ze vindt het toch wel spannend, want ze voelt iedere beweging die ze maakt.

Vanaf de kant krijgt ze balansoefeningen om te voelen wat de boot doet en wat er mogelijk is. Zo ontdekt ze dat de boot toch stabieler is dan ze dacht.

En dan maakt ze haar eerste roeibeweging. Dat valt tegen! De boot wielbelt en het voelt alsof ze gaat omslaan. Gelukkig wordt er vanaf de kant geroepen wat ze kan doen om de boot weer stabiel te krijgen. Na een paar keer oefenen voelt ze ineens hoe de boot door het water glijdt.
Ze voelt zich trots en vol energie want ze roeit….

Leren roeien lijkt op starten met ondernemen. Eerst kijk je rond wat er allemaal mogelijk is, daarna ga je informatie halen. Dan pak je wat nodig is om je bedrijf op te zetten en met hulp van een ondernemerscoach leer je hoe je op een verantwoorde manier je bedrijf kunt gaan starten. En dan ben je ineens ondernemer….