Tijdens mijn presentatie op de Dag van de ZZP’er 2019 heb ik uitgelegd dat je van je doelgroep een ideale klant kunt maken. Tijdens het interview met RTLZ werd gevraagd wie mijn ideale klant is en dat is Sociale Sylvia…

 

Maar wie is dat dan?

Sylvia is een vrouw tussen de 40 en 55 jaar. Ze is ondernemer in de zakelijke- of persoonlijke dienstverlening. Ze heeft HBO werk- en denkniveau en is voor zichzelf begonnen omdat ze andere mensen graag wil helpen.
Ze wil graag een fijn leven hebben, zonder al te veel zorgen met prettige mensen om zich heen. Behalve ondernemen houdt ze van wandelen, uit eten gaan, met vriendinnen op stap en van creatieve dingen.

Sylvia durft zichzelf, als ondernemer, niet goed in de schijnwerpers te zetten en ze ziet als een berg op tegen de marketing en sales. Want waar moet je beginnen en hoe pak je het aan?
Ze is op zoek naar iemand die haar heel praktisch kan helpen. Die, net als zij, een mensenmens is en haar helpt om stappen te zetten om haar bedrijf te helpen groeien. Heel belangrijk daarbij is dat ze zichzelf kan blijven en niet allerlei dingen moet doen waar ze niet achter staat. Ze wil doen wat bij haar en haar klanten past.

Sylvia heeft een hekel aan ‘blabla’ mensen die statusgericht zijn. Ook heeft ze een hekel aan mensen die alleen maar nemen en nooit geven. Ze is een sociaal persoon en hoopt dat mensen ook zo met haar omgaan.

Dit is sociale Sylvia in een notendop. Zij voelt zich heel prettig op de mooie locaties die ik gebruik voor de coachsessies. Even de hei op of lekker buiten coachen. Het past bij haar.

 

Van doelgroep naar ideale klant

Bovenstaand verhaal van Sylvia is het voorbeeld hoe je van jouw doelgroep een ideale klant kunt maken. Zo weet je hoe je jouw klant kunt aanspreken en waar hij/zij gevoelig voor is. Je spreekt de taal van je klant. Dit is DE tool voor de teksten op je website en in gesprekken.
NB: Uiteraard kan sociale Sylvia ook een man zijn of iemand die jonger is, maar het gaat om de grote gemene deler van je doelgroep.

Wil je ook een keer jouw ideale klant onderzoeken? Boek dan een heisessie en dan gaan we samen aan de slag.